HASTA VE HASTA YAKINI HAKLARI DERNEĞİ (HAYAD)
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI 2011



26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

1997 tarihinde kurulan derneğimiz (HAYAD), bu güne kadar insan haklarının önemli bir uzantısı olan hasta haklarının ülkemizde sağlanması ve geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda; derneğimiz 26 Ekim Günü’nü 1998 tarihin de Hasta Hakları Günü olarak belirlemiştir. O tarihten itibaren derneğimiz her yıl “Hasta Hakları Günü”nde etkinlikler düzenleme gayretinde olmuştur.

Derneğimiz kuruluşundan itibaren, sağlık hizmetlerinin eşitlik ve hakkaniyet çerçevesinde sunulması bağlamında, bireylerin bilgilendirilmesi, kamuoyunun bilgilendirilmesi, mağduriyeti bulunan bireylere destek olunması gibi çalışmaları ile ülkemizde hasta haklarının geliştirilmesine, hasta hakları ile ilgili ihlallerin azalmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunma çabasını göstermiştir.

Derneğimizin kuruluşundan sonra aynı amaçla kurulmuş ve ülkemizin pek çok ilinde faaliyet gösteren çok sayıda dernek kurulmuştur. Ülkemizde sağlık hizmetlerinde gerçekleşen değişimin, hasta ve sağlık haklarından yana olmasına katkı sunmak amacıyla derneğimiz süreci duyarlılıkla izlemektedir.

Derneğimiz, hasta haklarının sağlanmasının ve geliştirilmesinin sağlık kurumları ile sağlık çalışanlarının insan haklarına uygun koşullarda hizmet sunmasına büyük ölçüde bağlı olduğunun farkındalığı ile hasta haklarının sağlık çalışanlarının hakları ile çatışır gibi “görünen” ya da “gösterilen” başlıklarına da çözüm üretilmesi bağlamında duyarlı çabalarını sürdürmektedir.

HAYAD olarak, hasta haklarının sağlık çalışanlarının haklarını sınırlayan, sağlık çalışanların haklarını zora düşüren haklar olmadığı, her iki başlık altındaki hakların birbirinden güç alan ve birbirini destekleyen haklar olduğunu yeniden vurgulayarak, önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı bu eksende sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz…

25.10.2011

HASTA VE HASTA YAKINI HAKLARI DERNEĞİ (HAYAD)

 

Anasayfa  |  Hesap Numaralarımız  |  İletişim

Copyright 1997-2020 www.hayad.org.tr Tüm hakları saklıdır.